SYMBOOL VAN HET CATALAANSE LANDSCHAP

Het 63 kilometer lange traject van de Train Jaune neemt u mee langs maar liefst 650 kunstwerken, waaronder het Séjourné viaduct met de magnifieke stenen bogen en de Pont Gisclard, de enige hangende spoorwegbrug die nog in dienst is. Een huzarenstukje dat op zich al meer dan de moeite waard is.

ABDIJ SAINT-MARTIN DU CANIGOU

De abdij Saint-Martin du Canigou, in het jaar 1001 gesticht door een graaf van Cerdagne, ligt in het hart van het Canigou massief, op een 1.094 meter hoog rotspunt over de vallei van Cady.

GROTTES DES CANALETTES

In het hart van het Catalaans heiligdom op 300m van de middeleeuwse stad  Villefranche-de-Conflent in het Franse departement Pyrénées-Orientales, op de UNESCO werelderfgoed, liggen de grotten van het water aan de voet van het massief van de Canigou. Ze zijn gelegen op de weg van Corneilla-de-Conflent en Vernet-les-Bains, en geschikt om een  familiedag door te brengen op een site in Frankrijk. Deze grotten bevinden zich om het grote publiek tegemoet te komen, maar het idee van ontdekking en avontuur zal wel altijd aanwezig zijn tijdens uw reis in de ingewanden van de aarde…

ACTIVITEITEN OP DE AUDE

In het hart van de Franse Pyreneeën in het zuiden van Frankrijk, in de regio van Bella Vista-Pyreneeën-mediterrane (Languedoc-Roussillon en Midi-Pyrénées), zijn de mooiste plekjes van de activiteiten: Canyoning, raften, Hydrospeed, speleologie, klimmen, via ferrata, canoraft en kajak.

PIC DU CANIGOU

De Canigou ligt tussen Prades en Prats de Mollo, op circa 50 km van de Middellandse Zee en is vaak op meer dan 100 km afstand al zichtbaar. Twee dagen per jaar is door het fenomeen van astronomische refractie de berg zelfs zichtbaar in het 260 km verder gelegen Marseille

FORT LIBERIA EN MONT-LOUIS

Vlakbij de Canigou liggen de twee citadellen Mont-Louis en Villefranche-de-Conflent. De ene was onneembaar, de andere nooit aangevallen. Ze werden gebouwd door Vauban, de geniale militaire architect van de Zonnekoning.

CASINO DE VERNET

THERMES VERNET

Vernet les bain  is gespecialiseerd in reuma en longen door de optimale hoogte 680m en zuivere lucht en vochtigheid.

In het hart van de bergen van de Pyrénées Catalanes, in een bosrijke omgeving, kunt u ontspannen in de zwavelachtige thermale baden.
Sint Tomas op 20 minuten rijden van vernet les bains.
Op 1.150 meter hoogte ligt hier, in de Pyrénées-Orientales, een amfitheater van natuursteen met drie openluchtbassins vol warm, zwavelrijk water. Er zijn jacuzzi’s en massagestralen, en anders zorgt het zicht op de omringende bossen wel voor ontspanning. Binnen: drie hammams, twee jacuzzi’s en diverse behandelruimtes.
Les Bains de Saint-Thomas (Externe link)